Specials | Dossier R730 DuoPak

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Hier volgen wij de opbouw van de Scania R730 van DuoPak uit Zwaag.

Bij DuoPak uit Zwaag bestond al enige tijd de wens om een Scania R730 toe te voegen aan de vloot. In januari werd een geschikt exemplaar gevonden bij Thomassen uit Ede. De stoer ogende R730 6x2 Highline met King of the Road pakket is afkomstig uit Noorwegen, waar hij vooral ingezet is voor het transport van asfalt.

Specificaties: Scania R730 6x2 Highline, kilometerstand bij aanschaf 450.000, rondom luchtgeveerd, King of the Road cabine. 

Na de RDW keuring kon de truck op vrijdag 15 januari worden opgehaald in Ede. Gezien de drukte in het werk werd ervoor gekozen om de auto eerst een aantal maanden in te zetten.

In aanloop naar het daadwerkelijke spuiten van de auto zijn er een aantal ontwerpen gemaakt. Hierbij het ontwerp van Luuk Verdonk, waarvoor mijn hartelijke dank! De opbouw zal overeenkomen met deze tekening:Inmiddels is de trekker gespoten door R&B Autoschade uit Zwaagdijk. Hier is de auto ook voorzien van een nieuwe Streamline grill en Solarguard brede zonneklep. In tegenstelling tot de andere auto's uit de vloot is bij de R730 niet gekozen voor een logo, maar een striping. De strakke striping is afgeleid van het Red Passion model van Scania.Gespoten in de huisstijl van DuoPak past hij mooi in het rijtje!

Inmiddels zijn er ook in het interieur een aantal rood/zwarte accenten toegevoegd. De stoffering is geleverd door Special Interior uit Dronten.

Inmiddels is de lichtbak opgebouwd. Aan beide kanten zijn verstralers en zwaailampen geplaatst. Ook zijn de Pablo's onder de spiegel en breedtepalen gemonteerd. De led-lampjes in de zonneklep worden nog vervangen voor oranje ''normale'' bolletjes. Daarnaast komen er 4 dubbelpolige in de grill.

Aan de achterzijde is een bumper geplaatst met ronde lampen. Uiteraard mag de V8power spatlap niet ontbreken. De lengteborden volgen nog.

Onder het motto ''Meer licht = meer zicht'' zijn er op diverse plekken werklampen gemonteerd. Acht stuks in totaal. De 27 en 48 watt lampen zijn geleverd door Ledsrock.nl.

De tussenstand per 8 augustus:

Onlangs zijn de stalen velgen vervangen voor fraaie Alcoa's. Een hele verbetering en meteen heeft de auto een stoerder uiterlijk.

De juiste achterspatschermen zijn opgehaald bij VSB en gespoten.

Tevens zijn er spatlappen gemonteerd tussen de assen en achter de achterste as. De achterbumper is voorzien van rood/grijze lengteborden. De finishing touch van de lichtmetalen velgen zijn de wielringen.

Het resultaat in een fotoshoot:

Reacties