Scanianieuws | Scania R500 voor Wenau

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Scania R500 met speciale opbouw voor Wenau. BZ-JB-71

Breda, 14 november 2011 - De nieuwe Scania R 500 King of the Road van Wenau Materieel B.V. uit Heerenveen is een waar paradepaardje. De vierassige achtcilinder is van vele opties en accessoires voorzien en heeft een bijzondere Italiaanse Cappelotto opbouw. Het voertuig is afgeleverd door de Scania vestiging in Joure.

Het luxueuze King of the Road pakket omhelst onder andere chromen accenten, lederen stoelen en stuurwiel en fraaie V8 details. De riante Topline cabine is daarnaast voorzien van extra lampen, zwaailichten, luchthoorns en chromen beugels van Kelsa. De drie PTO’s en extra lange wielbasis zijn door Scania af-fabriek geleverd. Ook de ADR uitvoering is af-fabriek. Het nieuwe voertuig is een waar visitekaartje voor zowel Wenau als Scania.

De Italiaanse opbouw is van Cappelotto. Deze cap-combi variant maakt gebruik van ultramoderne techniek en kan zeer snel en efficiënt schoonmaken. Door mechanische transmissies is het mogelijk om de hogedrukpomp en de vacuümpomp volledig separaat van elkaar of juist op hetzelfde moment te laten werken. Vandaar dat Scania af-fabriek drie PTO’s heeft opgebouwd.

Wenau Transport & Cleaning startte in 1994 met het verantwoord transporteren van afvalstoffen en het reinigen van tanks en industriële installaties. In de loop der jaren heeft Wenau zich ontwikkeld tot een all-round cleaningbedrijf met een breed scala aan diensten. Het moderne wagenpark is uitgerust voor het reinigen en saneren van boven- en ondergrondse tanks alsmede het schoonmaken van olie-benzine afscheiders. Verder zijn er  speciale voertuigen voor droge stoffen en grondzuigers, veeg/zuigwagens met 24-uurs service in geval van calamiteiten en veegwerkzaamheden en industriële reiniging. Tevens heeft Wenau zich gespecialiseerd in het inzamelen van (bulk) afvalstromen. Dit alles met veiligheid en milieu hoog in het vaandel en een hoogwaardige dienstverlening.

Reacties